Hvem er vi?

Morten Bennekou

Cand. Scient i Idræt, tidligere ungdomslandstræner og talentchef i dansk cykelsport, træner, coach og sportsdirektør på det hollandske World Tour hold Team Sunweb og nuværende elitechef i Danmarks Cykle Union

Som elitechef i Danmarks Cykle Union har jeg ansvaret for talentudviklings- og elitekoncepterne i dansk cykelsport. Samt for i alt ni landstrænere i fire olympiske discipliner. Således har jeg ansvaret for, at dansk cykelsport leverer medaljer ved EM, VM og OL. I mit virke som elitechef fokuserer jeg skarpt på motiverende ledelse, ledelse af stærke karakterer og store personligheder, resultatskabelse, vinderkultur, talentudvikling, innovation, videndeling og samarbejde.

I årene fra 2016 til 2018 var jeg ansat som træner, coach og sportsdirektør på det tysk/hollandske World Tour hold, Team Sunweb. Et hold blandt de absolut bedste i verden, hvor jeg arbejdede med nogle af cykelsportens allerstørste stjerner.

I min første ansættelse i Danmarks Cykle Union, fra 2003 til 2015, var jeg ansat som ungdomslandstræner og talentchef med ansvaret for talentudviklingskonceptet i dansk landevejscykling. En periode hvor jeg stod for træningsplanlægningen for en lang række af de ryttere, som i dag personificerer dansk cykelsport på højeste internationale niveau.

I 2016 udgav jeg bogen “STÅLSAT – talentudvikling i sportens verden” på forlaget Gyldendal Business. En praktikerbog, hvor jeg i samspil med en lang række prominente trænere og atleter fra forskellige idrætsdiscipliner deler mine erfaringer med talentudvikling samt dét, at opnå succes i trænerrollen.

I januar 2016 modtog jeg “Team Danmarks Talentpris” under DR’s Sport 2015 gallashow i Herning.

Jeg har derudover ved en lang række lejligheder medvirket som ekspert og kommentator under DR’s, TV2’s og Discoverys dækning af cykelsporten.

Scroll to Top

Tilmeld dig nyhedsbrevet

* Påkrævet